Organiseren van een evenement

Organiseren van een evenement

Bij de organisatie van een evenement schrijft de NAN in samenwerking met de organiserende partij een scenario.

Daarbij vindt er regelmatig overleg plaats met lokale overheden en worden de benodigde vergunningen in orde gemaakt. E.e.a. wordt vertaald naar een draaiboek waar diverse belanghebbenden bij betrokken worden.

Ondertussen worden de leden officieel uitgenodigd om aanwezig te zijn bij het evenement en worden ze voorzien van achtergrond informatie. Bij grote evenementen worden in veel gevallen ook buitenlandse groepen uitgenodigd; het contact verloopt in deze gevallen dan ook via de betreffende Napoleontische associatie in het buitenland.

Andersom ontvangt de NAN ook regelmatig uitnodigingen voor evenementen in het buitenland (meestal Engeland, België, Duitsland en Frankrijk). Het bestuur van de NAN beoordeelt de inhoud van het evenement en nodigt bij een positief oordeel alle aangesloten verenigingen uit om hierbij aanwezig te zijn. De NAN vertegenwoordigt daarbij haar leden naar de organiserende partij.

De leden

De aangesloten leden bij de NAN zijn - op kleine schaal - zelf ook betrokken bij diverse activiteiten. 
Deze activiteiten worden geheel zelfstandig ontplooid zonder tussenkomst van de NAN.

Wil u meer informatie over de organisatie van een Napoleontisch evenement? Heeft u interesse om in uw Gemeente ook een Napoleontisch evenement te organiseren? Neem dan gerust contact met ons op en wij voorzien u van de juiste informatie.

Evenementen

Agenda 2019

23,24 feb Winterbivak Loevestein
30,31 mrt Lentebivak Bourtange
10,11,12 mei Historisch Festival Almelo
1,2 juni Ligny 2019 (B)
22,23 juni Waterloo 2019 (B)

Bekijk volledige agenda